نقش اداره اطلاعات اصفهان در مرگ محمدجواد پرنداخ دانشجوی دانشگاه اصفهان  

 

دانشجونیوز: سال گذشته ده ها نفر در جریان اعتراضات مردم بعد از انتخابات در حالی کشته شدند، که جمعی از این کشته شدگان را دانشجویان تشکیل می دادند. دفتر تحکیم وحدت در چند مرحله در بیانیه های خود از دانشجویان کشته شده نام برده بود، اما مامورین وزارت اطلاعات در میان اسامی دانشجویان کشته شده نسبت به نام چند نفر از جمله محمدجواد پرنداخ حساسیت ویژه ای نشان داده و دفتر تحیکم وحدت را در این خصوص تحت فشار گذاشته بودند. خبر درگذشت محمد جواد پرنداخ، دانشجوی سال آخر رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان، سال گذشته در چنین روزهایی منتشر شد، اما چگونگی فوت این دانشجو از همان ابتدا در هاله ای از ابهام بود. چنانچه چند روز پس از فوت وی رسانه های دولتی از جمله ایرنا با انتشار اخباری مدعی شدند که وی از روی پلی خود را پرتاب و خودکشی کرده است. از سویی دیگر خانواده وی در ابتدا اعلام کردند که فرزندشان در اثر تصادف کشته شده است. با این حال زمانی که دفتر تحکیم وحدت در بیانیه سال گذشته خود نام محمدجواد پرنداخ را در میان دانشجویان کشته شده آورده بود با حساسیت غیرمنتظره دستگاه امنیتی مواجه شد.


این در حالی است که بعد از گذشت یک سال برادر محمد جواد پرنداخ در مصاحبه با روزآنلاین از جریان به قتل رسیدن او پرده برداشته است. برادر وی در این مصاحبه تأکید کرده که روز سوم بازجویی بعد از مراجعه به اداره اطلاعات اصفهان پس از گذشت چند ساعت از مراجعه این دانشجو، پدرش پیکر بی جانش را زیر یکی از پل های عابر پیاده اصفهان پیدا می کند. او در این مصاحبه گفت: «بعد ازکلی گشتن می بینند که زیر پلی نزدیک منزل فامیلمان که در اصفهان بود مردم جمع شده اند. جلوتر که می روند می بینند جسد برادرم روی زمین است. پدرم می گوید آدم های مشکوکی بالای سر جسد بودند. از همان جا می برند پزشکی قانونی و درست ظرف نیم ساعت پزشکی قانونی می گوید که علت مرگ، اصابت جسم سخت بر سرش بوده است. برای ما خیلی سئوال داشت که چطور به این سرعت جواب دادند. پدرم همان موقع با همان لباس خونی پیش قاضی پرونده برادرم میرود و قاضی به پدرم می گوید که تو هم برو خودت را بکش.»


یکی از بازداشت شدگان شورای تهران دفتر تحکیم وحدت در مهر ماه٨٨، در خصوص بازجویی هایی که به دلیل وجود نام محمدجواد پرنداخ در بیانیه دفتر تحکیم وحدت از وی شد، توضیحاتی به سایت دانشجونیوز ارائه کرده است. وی گفت که در کنار حساسیت بر نام بردن از کشته شدگان تابستان ٨٨ از سوی مأمورین وزارت اطلاعات، حضور نام پرنداخ به عنوان کشته شده بعد از حوادث ٢٢ خرداد یکی از مسائل عمده مطرح شده در بازجویی ها بود.


این عضو شورای تهران دفتر تحکیم وحدت ادامه داد: "بازجویان تأکید بسیار عجیبی داشتند تا مرا قانع سازند که پرنداخ کشته نشده بلکه خودکشی کرده است و معتقد بودند این دانشجو یکی از «سرکردگان» اعتراضات در دانشگاه صنعتی اصفهان بوده است. در صورتی که پرنداخ به برادر خویش گفته است که در تجمعات دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان فقط شعار می داده ولی اتهامات بسیار سنگینی را به وی نسبت داده اند."

وی توضیح داد پس از خواندن مصاحبه برادر پرانداخ به دلیل حساسیت بازجویان بر نام این دانشجو پی برده است و به نظر می رسد وزارت اطلاعات تلاش دارد مرگ وی را یک خودکشی قلمداد کند و هر گونه اعتراضی برخلاف این مسئله با برخورد آنان مواجه می شود. موارد مشابه و هماهنگی در صحبت های برادر محمد جواد پرنداخ و روند بازجویی این عضو دفتر تحکیم وحدت وجود دارد که این گمانه را تقویت می کند که مسئله فقط یک مرگ ساده نیست و دلیلی جز این ندارد که بازجویان وزارت اطلاعات در مرگ این دانشجوی جوان و کرد نقش داشته اند.


برادر محمدجواد پرنداخ در بخش دیگری از مصاحبه خود در خصوص تلاش برای مسکوت نگه داشتن قتل وی اضافه کرده که فرهاد تجری، نماینده سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس که مسئول کمیته پی گیری حوادث بعد از انتخابات مجلس بود، به همراه رئیس اداره اطلاعات گیلانغرب به خانه آنها رفته و خواسته اند که اعلام کنند پرنداخ تصاف کرده که پس از اعلام این خبر رسانه های همسو با دولت گفتند که محمد جواد پرنداخ خودکشی کرده است: «ما شکایت کردیم اما شکایتمان به هیچ جا نرسیده است. ما از ماموران اطلاعات و همچنین قاضی پرونده برادرم شکایت داریم؛ چرا چنین برخوردی با برادر من داشتند. حتی نیم در صد هم احتمال خودکشی بدهیم که باز هم محال است مسئول خودکشی هم آنها هستند. اما هیچ جوابی نمی دهند. پدرم بارها رفته و تماس گرفته شماره کلاسه پرونده برادرم را گفته و تاکید کرده که میخواهیم پی گیری کنیم اما گفته اند که چنین شماره کلاسه ای وجود ندارد. پرونده را محو کرده اند. ما از طریق نماینده اسلام آباد هم شکایت کردیم نامه نوشتیم و خواستیم پی گیری کنیم. آمد خانه ما و گفت پی گیری می کند اما جوابی به ما داده نشد فقط چند روز بعد از اطلاعات زنگ زدند و شماره پرونده را خواستند که پدرم داد اما گفتند چنین پرونده ای نداریم. من فقط یک برادر داشتم که محمد جواد بود و شهید شد و پدر و مادرم به شدت می ترسند. روز عاشورا در مزار برادرم ما شعار داده بودیم؛ بعد از مادرم که فرهنگی است در این مورد بازجویی کرده بودند. او واقعا می ترسد. پدر من 8 سال در جبهه برای این مملکت جنگیده. مادرم فرهنگی است و 32 سال به این مملکت خدمت کرده.»


اکنون با‌گذشت یک سال از شهادت محمدجواد پرنداخ خانواده وی همچنان تحت فشار وزارت اطلاعات قرار دارند تا از پیگیری پرونده فرزندشان منصرف شوند.


لازم به ذکر است در سالگرد شهادت این دانشجوی دانشگاه صنعتی اصفهان قرار است مراسمی در روز پنجشنبه چهارم شهریورماه در شهر گیلانغرب برگزار شود.